Seizoensbloemen

Ieder seizoen heeft zo zijn eigen bloemen. Een aantal ken je er vast al wel, maar hopelijk hebben we ook wat leuke nieuwtjes voor je! Wij lichten een paar van onze favorieten uit.

Lente

De tulp natuurlijk de bekendste lentebloem. De tulp kenmerkt zich door de vele kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn. Ook zijn ze er in allerlei verschillende soorten. Zo is er bijvoorbeeld de enkele tulp, dubbele tulp, parkiet tulp, franje tulp en de Franse tulp. Al deze soorten hebben hun eigen schoonheid en hun eigen bloeiperiode. Sommige tulpen worden in kassen gekweekt, terwijl andere van buiten komen. 

De narcis is een echte voorjaarsbloem. De narcis word vaak aan Pasen gelinkt. Zijn vrolijke gele kleur is kenmerkend. Maar wist je dat de narcis er ook is in wit, geel met een oranje hart, wit met een roze hart en dat er ook dubbele narcis soorten zijn? Probeer ze eens als de lente er weer is! 

De anemoon is een bloem die blijft groeien op de vaas. Waar het in het begin hele kleine knopjes met lage steeltjes zijn, komen ze op de vaas stuk voor stuk open en blijven de stelen groeien. Deze bloem is het ontzettend waard om een keer in huis te hebben staan. 

De Hyacint is een lentebloem die ontzettend lekker ruikt en ook nog is in vele kleuren beschikbaar is. Zo is deze er bijvoorbeeld in de bekende verschillende blauwe kleuren, maar ook in lichtroze, donkerroze, geel, wit. Zet ze gemengd in een vaas voor een kleurexplosie met geweldige geur!

De Ranonkel is een bloem die symbool staat voor charme. Deze bloem is in alle kleuren te verkrijgen en is een ware sensatie om naar te kijken. Ze opent stuk voor stuk haar bloemblaadjes en laat uiteindelijk haar hart zien.

De Viburnum is een lentebloem. De bijnaam ‘sneeuwbal’ doet vaak vermoeden dat deze bij het winterseizoen hoort, maar niets is minder waar. De bijnaam komt alleen door de vorm van de bloemen. Deze frisgroene bollen zijn ontzettend leuk in een boeket of los op de vaas. 

Zomer

De Celosia is een van de prachtige zomerbloemen. De felgekleurde vrolijke kammen geven je meteen een vrolijk gevoel. De Celosia is er in de kleuren rood, roze, oranje, geel en groen. Oorspronkelijk komt deze bloem uit de tropische delen van Azië en Afrika. 

De Gladiool staat vooral bekend om zijn sterke symboliek. Zo wordt de knol bijvoorbeeld beschouwd als antibuikkramp middel. Ook word er graag een Gladiool gegeven bij een overwinning. Wist je dat er zo’n 260 verschillende soorten gladiolen zijn? Deze zijn er in de kleuren wit, roze, rood, paars, geel, groen, oranje, crème of zelfs meerdere kleuren per bloem!


De Gloriosa is een zwierige, exotische zomerbloem. Door het exotische uiterlijk van de bloem krijg je meteen een zomergevoel. De Gloriosa is er in de kleuren rood, oranje en geel. 

De Allium maakt het zomerseizoen compleet. De prachtige bol is in verschillende soorten en maten te krijgen. Ze zijn er in alle soorten paars en er zijn zelfs ook witte. Je kunt ontzettend lang genieten van de Allium. Ook kun je ze nog laten indrogen zodat je er later ook nog plezier van kunt hebben. 

De Delphinium is het nichtje van de ranonkel. Ook deze bloem maakt je keer op keer weer blij. Het is een echte eyecatcher op de vaas. De steel bestaat uit louter kleine bloemetjes, die samen een prachtig geheel vormen. De Delphinium is verkrijgbaar in paars, blauw, roze, wit, geel en rood. 

De Zonnebloem is een van de meest zomerse bloemen. Vernoemd naar de zon, fleurt zij de hele kamer op! Zonnebloemen zijn vaak in geel te verkrijgen, maar er zijn ook rode, witte en meerkleurige soorten. 

Herfst

De Chrysant is een echte herfstbloem. Er zijn verschillende soorten, zoals de troschrysant en de pluischrysant. Beide zijn er in veel verschillende kleuren. De Chrysant is lang houdbaar en daardoor ook vaak geliefd bij de mensen. De Crocosmia is een oranjegeel of dieprode bloem. De klokvormige bloemen passen goed bij de herfst. Er zijn ook soorten die bessen produceren. Deze zijn vaak roodgroen van kleur en kunnen ook gedroogd worden. 

De Aster is een van de vrolijkere herfstbloemen. Deze bloem is er in de kleuren paars, roze en wit en vrolijken je huis erg op als het buiten grauw en nat is. De bloem van de aster bestaat uit allemaal fijne blaadjes, die lekker lang mooi blijven!

De Hypericum is een herfstbloem die veel verandering doormaakt voor hij op de vaas terechtkomt. De bloem produceert eerst goudgele bloemen, die daarna in de welbekende bessen veranderen. Pas dan is de Hypericum klaar voor de vaas.

De Rozenbottel is een tak met bessen die eigenlijk niet mag ontbreken in een herfstboeket. De rode of oranje bessen hebben een stoere uitstraling en staan ook los op de vaas prachtig. De tak met bessen kan ook worden ingedroogd. 

De Euphorbia is een herfstbloem die verschillende kleuren kent. Wist je dat de vrouwelijke bloeiers van de Euphorbia in het midden staan en worden omsingeld door de mannelijke bloeiers? De Euphorbia is er in de kleuren geel, oranje, rood, roze en wit. 

Winter

De Amaryllis is een typische winterbloem. De bloem heeft een prachtige ‘stervorm’ en past daardoor perfect in het winterseizoen. Het Amaryllisseizoen eindigt vaak pas aan het einde van de lente. De Amaryllis is in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar, maar ook in veel verschillende soorten. 


De Lisianthus is van origine ook een winterbloem. De Lisianthus lijkt qua bloem een beetje op een roos, maar dan met veel meer knoppen aan een tak. Deze bloem is er in veel verschillende kleuren, zoals wit, paars, roze, groen en tweekleurige soorten. Wist je dat de bloem symbool staat voor dankbaarheid? 

De Mimosa is een winterbloem die prachtig alleen op de vaas staat. Door de felgele bloemen vergeet je het grauwe weer van buiten even. De Mimosa maakt echt een statement in je huis! 

De Cymbidium heeft een ranke steel met een bloemenpracht waar je u tegen zegt. Sommige Cymbidium soorten hebben een heerlijke zoete geur. Deze bloemen zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, geel, oranje, groen, wit, roze, paars of tweekleurig. 

De Sering is een winterbloem met een verleidelijke geur. Het bloeispektakel van deze bloem is er een om niet te vergeten. Kies voor witte, roze, violet, donkerblauw of blauwpaarse Sering. Wist je dat de blauwpaarse variant gebruikt wordt om parfum mee te maken? 

De Helleborus is vaak bekend uit de tuin. Maar deze wordt ook gekweekt voor op de vaas. Deze mooie ‘kerstroos’ geeft gauw een exclusieve draai aan een boeket. De Helleborus is er in wit, groen en roze kleur. 

Deel dit bericht

Ook leuk om te lezen